Разположена в подножието на вулкана Фуджи, Аокигахара навярно е гората с най-лоша слава в цяла Япония. Мрачната гора е просто идеална за филм на ужасите. Сред гъстите клони на националния парк почти не проникват слънчеви лъчи, а компасите тук престават да работят. Самите японци наричат мястото "Море от дървета" и „Гората на самоубийците", защото е станала дом на повече от 500 самоубийства от 1950 година досега. Наречана още „перфектното място да умреш", Аокигахара е второто най-популярно място за самоубийства след моста Голдън Гейт Бридж в САЩ.

Вместо табелки „Не замърсявайте!" в гората висят обяви с молба да помислите за роднините и близките си. Навсякъде са изписани телефонните номера на служби за психологическа помощ. Провежда се денонощно видеонаблюдение.

Ужасяващата легенда

Легендата разказва, че всичко започва след публикуването на книгата "Черно море на дърветата" на автора Сейчо Мацумото през 1960 година. Историята в романа завършва със самоубийството на двама влюбени в гората и затова мнозина вярват, че така е започнало всичко. Но хронологията на самоубийствата в Аокигахара предшества публикуването на въпросната книга и мястото отдавна се свързва със смъртта. Стотици японци са се обесили на дърветата в гората.

Мистерии: Жената с пластмасовото лице

Японското правителство

До 1970 година самоубийствата стават толкова скандални и позорни, че японското правителство решава да прави годишни проверки на гората, търсейки за трупове.

Неразгаданите мистерии: Лицата от Белмез

Перфектното място да умреш

През 2002 година са открити 78 тела, което бие предишният рекорд. През 2003 година числото скача до 100.

През последните години местното правителство спира да публикува статистиката с броя на самоубийствата, в опит да омаловажи Аокигахара, като място за самоубийства.

Босненските пирамиди - древни енергийни генератори или измама

През 2004 година обаче 108 души са се самоубили там, а през 2010 година 247 са опитали самоубийство, като при 54 души е било успешно. Но това са просто докладвани числа. Кой знае колко души остават неоткрити?