Съществуват много мистериозни случки и загадки в света, за които няма разумно обяснение. Дори учени и експерти не могат да дадат логично обяснение.

Вижте какво се е случило в Белмез

През август, 1971 г. в испанското градче Белмез баба и внуче забелязват, че върху розовите плочки в кухнята им се е отпечатало натъжено лице. Ужасената жена веднага прави опит да го измие, но напразно, като единственият ефект от миенето е, че очите на загадъчното лице стават още по-големи и печални. Притесненият стопанин на дома изкъртил плочките и замазал с цимент, но това помогнало за кратко: след по-малко от месец се появило ново още по-ясно изразено лице.

Странната случка веднага се разчула и извън градчето, намесила се и местната власт. Образите били отделени от пода и покрити със стъкло, а след разкопки в кухнята се оказало, че отдолу има останки от средновековно гробище. По време на разкопките едно след друго се появяват още десетина лица.

Кухнята е заключена, но лицата започват да излизат в други стаи и да изчезват така внезапно, както са се появили. В призрачната къща биват монтирани и супер микрофони, които са способни да улавят недоловими за човешкото ухо звуци, И микрофоните дават резултат - чуват се странни гласове, говорещи на непознати езици, както и многострадални стонове.

Много експерти отиват до Белмез с надеждата да разкрият загадката на странните лица, но до днес никой не е дал рационално обяснение. Една от най-разпространените теории е, че навремето на мястото, на което е построена къщата, се е разиграла някаква трагедия, свързана с ритуални убийства или вещерство, а покойниците така и не намерили покой...