Откриха почетно консулство на България в Лил
Откриха почетно консулство на България в Лил / Снимка: МВнР

Българският посланик във Франция Ирина Бокова откри почетно консулство на Република България в град Лил с консулски окръг Нор-Па-дьо-Кале и Пикардия, съобщиха от министерството на външните работи в София.

   

На тържествената церемония на 27 април бе представен почетният консул Аник Бар. В приветственото си слово посланик Бокова подчерта, че решението на българското правителство да назначи Аник Бар за свой почетен консул е израз на волята на Република България да развива отношенията си със северните райони на Франция във всички области. Аник Бар е собственик и управител на фирма "Адеко Интернасионал" и в професионален план е трайно свързана с България повече от 10 години.

  

На прием по случай откриването на почетното консулство тя благодари на българското правителство за оказаната висока чест и подчерта, че ще работи за активизиране на търговско-икономическото, културното и научното сътрудничество между нашите страни, информира БГНЕС.

 

На срещите си със представителите на местния бизнес и на кметството на Лил посланик Бокова изрази желанието на България да задълбочи двустранните отношения с Франция.