/ / iStock/Getty Images
Пътувал е за Германия
Откриха изчезналия в Хърватия самолет модел "Чесна" в хълмистата и гориста зона на Брочанац, в област Карловац, съобщи хърватският "Ютарни лист".

Спасителният екип е видял и снимал с дрон части от опашката, крилата и кабината на самолета и е съобщил точните координати на мястото. Информацията още не е потвърдена от хърватските служби, но вестникът се позовава на свои репортери, които са били заедно с един от издирвателните екипи в момента, когато по радио връзката е съобщено, че са намерени части от машината.

В самолета е имало четирима души - пилотът и трима пътници, пътуващи от Сплит за Германия. Пилотът е швейцарски гражданин, мъжът и жената са германски граждани и на борда е имало един хърватски гражданин, съобщи началникът на полицейското управление в Карловац Дарко Братич.

Намериха останките на изчезналия самолет в Непал

Самолетът, излетял от град Сплит на брега на Адриатическо море, изчезна от радарите в неделя преди обед, докато е пътувал към Германия.

Издирването на изчезналия в Хърватия самолет "Чесна" е продължило и през нощта при лоши метеорологични условия, съобщават хърватските медии.

Министърът на вътрешните работи Давор Божинович не потвърди пред журналисти, че в самолета е имало четири души – пилот швейцарец, двама немци и хърватин.

Не мога да потвърдя информацията. Факт е, че на терен са около стотина членове на Гражданска защита, Хърватската планинска спасителна служба, полиция. Метеорологичните условия са лоши, каза Божинович, цитиран от “Вeчерни лист”.

Това, което всички знаем е, че тези дни времето не беше идеално за летене, коментира Божинович.

Шефът на Хърватската планинска спасителна служба на Хърватия Йосип Гранич каза, че заради лошото време полицията и службата не могат да използват всички спасителни средства като хеликоптерите например, докато дроновете не са много ефективни заради облачността и силния дъжд, допълва Хин.
БТА