Историята на Андрю Малън
Изкуство може да бъде създавано дори с моторна резачка и точно то е част от живота на един творец от американския щат Вирджиния. Андрю Малън е създал над 150 дървени скулптури, благодарение на моторен трион, старо дърво и талант. Неговите шедьоври се намират в различни паркове и частни домове в Северна Вирждиния, разказва Voice of America.

Той вярва, че по този начин успява да оживи местата и да им добави малко магия. Андрю споделя, че когато завърши проект и види какво е въздействието му върху квартала и общността, винаги изпитва радост. 

Малън разказва, че е започнал да работи с дърво през 2012 г. По това време е бил дърводелец, а в свободното си време започнал да изработва малки дървени фигурки. Скоро решава да направи творбите си по-големи и купува първия си моторен трион. Днес той работи с 10 различни моторни резачки, шлифовъчни машини, фрези и длета. Малън казва, че върши 90% от работата точно с резачката.

През 2016 г. той основава компания, наречена AM Sculptures. Така страстта му се превръща в бизнес. А всяка негова творба струва между 3000 и 5000 щатски долара.

Талантът му го отвежда и по света. Той участва в множество състезания в предаването на Discovery Channel, наречено A Cut Above.

Малън мечтае един ден да създаде своя градина от скулптури, разказват от VOA.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Voice of America/Nova.bg