Осъдиха Ник Гордън да плати $36 млн. заради смъртта на Боби Кристина Браун
Осъдиха Ник Гордън да плати $36 млн. заради смъртта на Боби Кристина Браун / БГНЕС, архив

Ник Гордън, бившият приятел на дъщерята на Уитни Хюстън, Боби Кристина Браун, починала миналата година, бе осъден да заплати 36 милиона долара по дело относно неговата причастност за смъртта на девойката, съобщиха световните агенции.

22-годишната Браун бе приета в болницата на град Атланта на 31 януари 20125 година в безсъзнание. Тя беше открита от Гордън и общ приятел на двойката във ваната на дома й. Боби Кристина беше поставена в изкуствена кома, но след шест месеца, въпреки усилията на лекарите, тя почина.

Семейството обвинява Ник Гордън за смъртта на Боби Кристина Браун

Патолозите така и не можаха да установят дали смъртта й е била насилствена. Те стигнаха до извода, че девойката е употребила наркотици, алкохол и успокоителни препарати и е починала вследствие на удавяне и интоксикация.

Мистерия около причината за смъртта на Боби Кристина Браун

Родствениците на Браун обвиниха Гордън за това, че той е бил причастен към смъртта й, тъй като й е дал наркотици. Те поискаха от него обезщетение от 50 милиона долара. Освен това в иска се твърдеше, че той е теглил пари от сметките на Браун, докато тя е била в кома и е присвоил някои от ценните й вещи.

При все това към Гордън не бяха предявени обвинения за убийство на дъщерята на Уитни Хюстън. Той не присъстваше на нито едно от заседанията по делото и не изпрати свой адвокат.

Погребаха Боби Кристина Браун до майка й Уитни Хюстън

Съдията Джаксън Бедфорд от окръг Фултън в щата Джорджия призна Гордън за виновен в неуважение на съда и младежът автоматично загуби делото. По думите на адвоката на родствениците на Браун семейство било удовлетворено от присъдата.

Източник: БТА