Борис Бекер
Борис Бекер / Gulliver/Getty Images
Тенис легендата Борис Бекер бе освободен предсрочно от затвора във Великобритания, но ще бъде депортиран от страната, съобщават медиите на Острова. В края на април Бекер бе осъден на 2,5 години затвор заради финансови нередности около обявяването на фалит през 2017-та година. Носителят на шест титли от Големия шлем трябваше да излежи ефективно половината си присъда, но е освободен предсрочно, като сега му предстои депортация от Великобритания.

55-годишният Бекер бе осъден за прикриването на активи на стойност 2,5 милиона паунда, при положение, че дължи на кредиторите 50 млн. за непогасен заем, изтеглен за имението му в Майорка. Бившият номер 1 в света живее във Великобритания от 2012-та година, но сега няма да може да посещава страната.

Затвор за германската легенда Борис Бекер

Във вторник 87-годишната майка на Бекер - Елвира - изрази радостта си от очакваното освобождаване на сина ѝ. "Това е най-хубавият коледен подарък, за който съм си мечтала. Нямам търпение отново да прегърна моя любим син", сподели тя пред британския таблоид Сън. Според информации след завръщането си в Германия Бекер ще се установи при приятели във Франкфурт.

В последните осем месеца бившият тенисист бе в затвора Хънтърком в Оксън, но той бе одобрен да бъде част от схема, според която чужди затворници във Великобритания биват депортирани в родината си, за да не заемат място и да не тежат на бюджета. Същата схема позволява до 135 дни от присъдата да бъдат приспаднати.

През 1985-та година Бекер се превръща в най-младия шампион в историята на Уимбълдън, след като печели престижната титла едва на 17 години. Той триумфира в Уимбълдън общо три пъти, като добавя още две титли от Аустрелиън Оупън и една от Откритото първенство на САЩ. Германецът триумфира три пъти и във Финалите на АТП, като печели общо 713 мача в кариерата си, преди да се откаже през 1999. 
БГНЕС