/ БГНЕС
Закани се да превърне в ад живота на правителството на Нетаняху
Главният съперник на израелския премиер Бенямин Нетаняху в парламентарните избори, състояли се вчера - Бени Ганц, призна днес загубата на своя опозиционен блок "Синьо и бяло" на пресконференция в Тел Авив.

"Ние уважаваме решението на народа", каза, цитиран от АФП, водачът на листата на центристкия блок, който очакваше да е в състояние да сформира коалиция и да наследи Нетаняху. Според него резултатите от вота показват, че вече "има алтернатива на сегашната власт".

Партията на Нетаняху печели изборите в Израел

По-остър бе вторият в листата на центристите - Яир Лапид. "Този път не успяхме да спечелим, но действайки като опозиция, ще превърнем в ад живота на правителството на Нетаняху", закани се той.

Прогнозите на медиите сочат, че Нетаняху има всички шансове да остане на власт след вчерашните избори с подкрепата на десните религиозните партии, макар че неговата партия "Ликуд" и центристкият блок по всяка вероятност ще имат равен брой депутати - по 35. Дясната коалиция обаче се очертава да има абсолютно мнозинство от 65 места в 120-членния Кнесет - израелския парламент, отбелязва АФП.
БТА