Доналд Тръмп
Доналд Тръмп / Gulliver/Getty Images
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е възможно Олимпийските игри в Токио да се отложат с една година заради световната пандемия от коронавирус COVID-19. По програма Олимпиадата в Токио трябва да се проведе това лято между 24 юли и 9 август, като до момента организаторите заявяват пълната си решимост това да се случи въпреки кризата с коронавируса.

УЕФА отложи мачовете на „Реал Мадрид“ и „Ювентус“ от Шампионската лига

"Може би могат да я отложат с една година. Жалко е, но предпочитам това пред празните стадиони", коментира Тръмп пред журналисти в Белия дом. По-рано авторитетното френско издание Екип съобщи, че изглежда все по-вероятно другото голямо спортно събитие това лято - Европейското първенство по футбол, да бъде отложено за 2021 година, след като УЕФА свика кризисна среща на всички членки на организацията и други футболни органи следващия вторник.

В същото време Мейджър лийг сокър обяви, че спира първенството на САЩ за 30 дни заради борбата с разпространение на COVID-19. Това се случи само ден след спирането на Националната баскетболна асоциация, след като играчът на Юта Джаз Руди Гобер даде положителна проба за вируса.
БГНЕС