Огромен кратер се отвори днес сутринта на паркинг на болница в Неапол, като вътре паднаха няколко паркирани автомобила, предаде Франс прес, като се позова на местната противопожарна служба.

Пожарникарите издирват дали има пострадали при инцидента. Паркингът е пред голяма болница в източната част на града. Според пожарната служба, няма пострадали. На дъното на дупката могат да се видят поне три автомобила.

Бяха евакуирани няколко души от къщата, която е най-близо до пропадането. Все още не е ясно дали по някакъв начин е заплашена болницата, в която има стотици пациенти.
 

В операцията участват и специално обучени кучета. Инцидентът е станал в Оспедале дел мар (Морската болница). Предстои да се направи геоложки сондаж, за да се установят причините за бедствието. Предполага се, че става дума за хидрогеоложки проблем, каза областният управител на областта Кампания Винченцо Де Лука.

Заради случилото се болницата взе извънредни мерки и бяха задействани аварийни генератори. Правогълният кратер с площ от около 2000 квадратни метра и дълбочина от около 20 метра се отворил около 7:00 часа местно време.

Свидетели разказват за силен тътен и облак прах на паркинга на болницата, където по време на първата вълна на пандемията бе отворено отделение за пациенти с COVID-19. Сега там има шестима болни. Отделението ще бъде затворено временно заради липсата на ток и вода.
БТА