/ iStock/Getty Images
Американското посолство в афганистанската столица Кабул нареди строга карантина на персонала си, след като регистрира огнище на заразени с коронавирус, предаде Франс прес. От документ на посолството става ясно, че 114 служители на дипломатическата мисия са заразени с вируса и са поставени под карантина.

"Интензивните отделения на военната болница са запълнени, което принуди здравните ни служители да пригодят временни зали за лечение в комплекса" на посолството, "за да положат грижи за пациентите, които имат нужда от кислород", се казва в документа.

За нарушителите на карантината са предвидени санкции, като например изключване от дипломатическата мисия.

В документа на посолството се изтъква, че 95 процента от заразените са хора, които не са напълно ваксинирани срещу ковид. Посолството приканва служителите си да се ваксинират.

Огнището на коронавирус в посолството се появи, след като американският Държавен департамент нареди на всички служители в дипломатическото представителство, които не изпълняват съществени функции, да напуснат Афганистан заради зачестилите прояви на насилие и повишения риск от нападения в Кабул, отбелязва Франс прес.
БТА