/ БТА
Миналият уикенд светът стана свидетел (през социалните мрежи) на една от най-екстравагантните сватби, които някога е виждал.
 

Индия сватба
БТА

След месеци на пищни тържества най-богатият мъж в Азия ожени малкия си син. Щастливите родители на младоженеца Мукеш и Нита Амбани домакинстваха тридневната сватба, на която видяхме много пищност откъм дрехи, гости и бижута.
 

Нита Амбани
БТА



Сватбата на сватбите: Ожениха сина на индийския милиардер Мукеш Амбани (СНИМКИ/ВИДЕО)

Очевидно фамилията Амбани обича уникалните масивни бижута, обсипани с диаманти, сапфири, рубини и всякакви възможно скъпоценни камъни. От бащата, през дъщерите му, синовете до младата булка - всички блестяха с ювелирните си украшения.
 

Нита Амбани
БТА


Най-голямо внимание обаче получи свекървата - Анита Амбани, съпруга на индийския милиардер.

 


В един от дните на сватбените тържества 60-годишната индийка бе забелязана да носи един от най-впечатляващите пръстени в света - "Огледалото на Рая". За последно то бе продадено на търг на Кристи'с през 2019 година за над 6,5 млн. долара. Не се знае дали тогава фамилията Амаби е купила пръстена или го е придобила след това при частна сделка.
 

Нита Амбани
БГНЕС


Огромният диамант, който просто е невъзможно да остане незабелязан, е добит в района на Голконда в Индия и е 52.58 карата.

Нита Амбани
БГНЕС


"Огледалото на рая" има богата история, тъй историците смятат, че е бил част от колекция от бижута на Монголската империята.

Смята се, че добивът на диаманти в Индия е започнал около 400 г. пр. н. е.  В бижутерската индустрия терминът Голконда обозначава най-високото качество на диамантите, известни с естествената си чистота. 
 

Нита Амбани
БГНЕС


Сватбата на милиардерски син събра световни звезди и политици (ГАЛЕРИЯ)

Това не е първият път, когато Нита Амбани показва това исторически диамант от своята колекция. На церемонията за годежа на Анант и Радхика през март 2024 г. бизнесдамата носеше същото кралско бижу заедно с персонализираното си сари Канчипурам, правено на ръчен стан и великолепна диамантена огърлица с изумруди.
 

Нита Амбани
БГНЕС

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня