Обвиниха в престъпления руски депутат с български корени
Обвиниха в престъпления руски депутат с български корени / БГНЕС
Върховният съд на Русия излезе със заключение, че бившият ръководител на Държавния митнически комитет на Русия, понастоящем първи заместник-председател на комитета на Държавната Дума по промишлеността Валерий Драганов е нарушил закона, съобщава БГНЕС.

Депутатът Валерий Драганов, който е член на генералния съвт на управляващата партия „Единна Русия”, е руснак с български корени и е най-високопоставеният наш сънародник в днешна Русия. Той е заподозрян в превишаване на служебните си пълномощия, които са довели до тежки последици.

Следствието предполага, че Драганов, ръководейки митническия комитет, е превишил своите пълномощия при сключването на договори за преотстъпване на дълга и прехвърлянето на сметки на териториалните митнически органи от банка Мост-Банк в Росбанк. Тези събития са се случили през 1998-1999 г.

Валерий Драганов заяви, че никога не е нарушавал действащите закони, предаде Интефакс. „През цялото време, откакто съм на държавна служба, аз съм действал и действам изключително в рамките на закона и в името на държавните интереси”, твърди той пред Интерфакс.