Няма промяна в състоянието на Елизабет Тейлър
Няма промяна в състоянието на Елизабет Тейлър / Reuters

Кинодивата Елизабет Тейлър е подложена на лечение за конгестивна сърдечна недостатъчност и засега не е известно кога ще бъде изписана от клиниката Седър синай в Лос Анджелис, където беше приета по-рано тази седмица, предаде Асошиейтед прес, като цитира говорител на актрисата.

В състоянието на Тейлър засега няма промяна, допълни говорителят.

78-годишната кинодива обяви през 2004 г., че страда от конгестивна сърдечна недостатъчност, съчетана с други болестни състояния в резултат на фрактури и сколиоза. През 1997 г. й беше отстранен тумор в мозъка. В средата на 90-те й бяха поставени изкуствени тазобедрени стави. В последно време тя се придвижва с инвалидна количка по време на официални прояви, съобщава БТА.

Тейлър трябваше да присъства на благотворителна вечеря в сряда в Ню Йорк, където щеше да получи заедно с бившия американски президент Бил Клинтън и дизайнерката Даян фон Фюрстенберг награда за усилията в борбата за превенция и подпомагане на лечението на СПИН. От нейно име в срядата наградата, присъждана от Американската фондация за изследвания на СПИН, ще получи британският певец Елтън Джон.