Новак Джокович
Новак Джокович / Gulliver/Getty Images
Новак Джокович продължава да дарява огромни суми в своята родина Сърбия в борбата с пандемията от коронавирус. Чрез своята фондация световният №1 дари скенер за компютърна томография от най-ново поколение за болница „Драгиша Мишович“ в Белград. Устройството струва 210 хиляди евро и е поредната помощ за сръбското здравеопазване от тенисиста.

„Наясно сме, че епидемиологичната ситуация все още е нестабилна и че здравната система не само в нашата държава, а и в целия регион е под огромно напрежение, така че е необходимо да се обединим и да осигурим подкрепа. Благодаря на всички здравни работници, които работят в тези необикновени условия вече почти 10 месеца и се борят за всички нас“, сподели Джокович в болницата.

„От началото на пандемията следим ситуацията на място и в съдействие с Министерството на здравеопазването опитваме да реагираме бързо и да осигурим подкрепа на тези, които имат най-голяма нужда. С тази пандемия стана ясно на всички нас колко важно е да сме готови и оборудвани за всички предизвикателства. Надяваме се, че с този скенер, както и другото дарено оборудване, ще подпомогнем работата на здравните работници и ще подсилим нашите здравни институции.“, каза тенис звездата. 
Агенция "Фокус"