/ БТА
Демонстранти започнаха да се събират в Янгон, икономическата столица на Мианма, въпреки предупрежденията за репресии срещу протестиращите, отправени вчера от генералите превратаджии, съобщи Франс прес от мястото на събитието.

В квартал Сан Чаун, където са забранени всякакви демонстрации, многобройни учители преминаха по централната улица. Те правеха прочутия жест с три пръста, в знак на съпротива срещу военния преврат, и викаха "Свобода за Аун Сан Су Чжи!" и "Долу военната диктатура!"

Група демонстранти са се събрали пред централата на Националната лига за демокрация - партията на Аун Сан Су Чжи, облечени в червено /цветът на партията/ и размахвайки портрети на свалената от власт лидерка.

БТА

В столицата Найпидо силите на реда използваха водни оръдия срещу група демонстранти, които отказаха да се разпръснат. Вчера генералите обявиха военно положение в няколко квартала на Янгон и в Мандалай, втория по големина град, както и в други части от територията на страната.

Забранени са демонстрациите и събиранията на повече от пет души, а от 20:00 до 04:00 часа местно време е въведен полицейски час. Това решение беше взето след големите продемократични демонстрации в събота и в неделя в Янгон срещу преврата, свалил цивилното правителство на Аун Сан Су Чжи.

Съединените щати осъдиха вчера забраната на демонстрации в Мианма и изразиха съжаление, че исканията им да се свържат с Аун Сан Су Чжи, са били отхвърлени. Говорителят на Държавния департамент Нед Прайс заяви, че Вашингтон подкрепя правото на народа на Мианма на "мирни събрания и по-специално на мирни демонстрации в подкрепа на демократично избраното правителство".   
БТА