/ БГНЕС
Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху разкритикува френския президент Еманюел Макрон и лидерите на държавите, които призоваха за спиране на доставките на оръжие за Израел на фона на войната срещу палестинската организация "Хамас" и ливанската "Хизбула", предаде АФП.

Макрон иска спиране на доставките на оръжия за Израел

„Докато Израел се бори със силите на варварството, водени от Иран, всички цивилизовани държави трябва да застанат твърдо до Израел. Въпреки това президентът Макрон и други западни лидери сега призовават за оръжейно ембарго срещу Израел. Те трябва да се срамуват“, заяви Нетаняху във видеообръщение.

Министър-председателят настоя, че страната му води война на няколко фронта срещу организации, подкрепяни от Иран - заклетия враг на Израел. „Налага ли Иран оръжейно ембарго на "Хизбула", хусите (бунтовниците в Йемен), "Хамас" и други свои проксита? Разбира се, че не“, каза той.

1 година в плен на „Хамас“: 97 заложници все още са в неизвестност в Газа

Тези движения са част от „оста на съпротивата“ срещу Израел - група, наречена така от Техеран, която включва и иракски групировки.

Тази ос на терора е обединена. Но страните, които би трябвало да се противопоставят на тази ос на терора, призовават за оръжейно ембарго срещу Израел. Какъв срам“, добави той.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Любомир Мартинов/БТА