Албанец рани с автоматично оръжие двама сърби, единият от които непълнолетен, по време на празненствата за Бъдни вечер. Това съобщи „Vecernje Novosti“, позовавайки се на Службата на сръбското правителство по Косово.

11-годишно момче и 21-годишен младеж са били ранени в село Готовуша до град Щръпце от преминаващ автомобил. Двамата са откарани в болница със средни наранявания, съобщи БГНЕС. 

По време на нападението младежите вървели край пътя и носели елха, когато нападателят открил огън по тях. Те са с огнестрелни рани, едното момче е простреляно в ръката, а другото в рамото, като не са с опасност за живота.

Въпреки че няколко очевидци са видели регистрационния номер на автомобила, от който е стреляно, местната полиция е пуснала автомобила.

Вучич: Смятаме Косово за част от Сърбия

„Изискваме спешна и решителна реакция от страна на международната общност, а Службата по Косово и Метохия ще предостави на семействата и ранените цялата необходима помощ“, се казва в изявление от сръбска страна.

След инцидента разбунтувани сърби блокираха пътя в знак на протест, съобщава сръбският „Телеграф“. Както заявиха те, блокадата ще продължи до залавянето на нападателя на сръбските младежи, а ситуацията в момента е изключително напрегната, пише „Косово онлайн“.

На терен присъстват членове на косовската полиция, а малко по-далече от блокадата е паркиран автомобил на КейФОР с полски членове. В момента няма членове на EULEX на терена.