/ Thinkstockphotos
Американец, който преди години спечелил 19 милиона долара от лотария, стана банков обирджия, пише The Independent. 55-годишният Джеймс Алан Хейес е заподозрян за 11 нападения срещу банки, извършени през миналата година.
Начинът му на действие не се променя особено. Всеки път той показва на касиера на гишето бележка, в която пише, че е въоръжен и иска да му се дадат наличните пари.

Като във филм: Обир за милиони в парижка бижутерия

Така той е обрал около 40 000 долара. Хейес е заловен и е признал за 4 обира, сключвайки сделка със съда. Той няма да режи в затвора, но му се конфискува колата - PT Cruiser, която купил с откраднатите пари.
Любопитното в случая е, че преди 20 години той спечелил от лотарията цели 19 млн. долара. Както става ясно тях отдавна ги няма, което го тласнало към банковите обири.

Вижте най-големите обири в света

Вестник Los Angeles Daily News припомня, че Хейес се развежда, след като спечелва 19-те милиона и съответно половината от тях отнася жена му при развода. На него все пак му останали 6 млн.

Най-зрелищните обири на изкуство

Той обаче се пристрастил към хероина и парите вместо да бъдат разумно инвестирани, се стопили много бързо. Когато отишли да го задържат през октомври 2017 г. полицаите с учудване установили, че бившият милионер живее в гараж.
БГНЕС