/ iStock/Getty Images
Мъж застреля трима души, след което са самоуби в южния руски град Кримск, предаде ТАСС, като се позова на ръководителя на пресслужбата на регионалното подразделение на МВР в Краснодарския край Александър Рунов.

Нападателят е местен жител. По предварителни данни причината за стрелбата може да е бракоразводното дело на мъжа, каза Рунов.

Около 17:00 ч. (16:00 ч. българско време) нападателят влязъл в медицински център и застрелял двама души. След това той излязъл на улицата и започнал да стреля по минувачите, убил човек и ранил тежко друг. После стрелецът се самоубил, обобщи представителят на руското вътрешно министерство.

Стрелба срещу българския клуб в Охрид

Председателят на комисията на Държавната дума по информационната политика Александър Хинщейн каза, че нападателят е застрелял в медицинския център двама свои познати, към които изпитвал неприязън. Самоличността на убития минувач се изяснява. Раненият е 61-годишен мъж.

Стрелецът не е имал полицейско досие и е притежавал законно ловно оръжие, съобщи още Хинщейн.

По-рано източник от руските правоохранителни органи каза пред ТАСС, че мъж е застрелял трима човека на градска улица. Нападателят също е загинал, добави той, без да даде повече подробности.

На видеозапис, публикуван в руската социална мрежа "ВКонтакте", мъж открива огън близо до търговски център. Той стреля поне веднъж в лежащ на земята човек.

Кримск е малък град в Краснодарския край, близо до анексирания от Русия украински полуостров Крим.
 
ТАСС, БТА