Муамар Кадафи коментира въпроса за разпятието с италиански хубавици
Муамар Кадафи коментира въпроса за разпятието с италиански хубавици / cнимки: Reuters

Либийският лидер Муамар Кадафи организира снощи в Рим втора среща с млади италианки, на която бяха дискутирани различни теми, включително осъдителната присъда на Европейския съд за правата на човека за разпятията в италианските държавни училища, предаде АФП, позовавайки се на италиански медии.

Както и предишната вечер, около 200 италиански хубавици се събраха на елегантната "Виа Венето" пред централата на компания "Хостесуеб", която ги покани да участват срещу такса от 60 евро и ги отведе с автобуси до вила на либийското посолство в Рим. Дамите трябвало да отговарят на стриктни изисквания - ръст най-малко 1,70 м, елегантно, но скромно облекло, токове с височина не повече от 7 см. Не се препоръчваха къси поли, джинси и деколтета, както и споделяне с журналисти на информация за срещата, отбелязва БТА.

За разлика от неделя вечерта, когато поканените млади дами присъствали на едночасова лекция на полковник Кадафи за исляма, Запада и ролята на жените, снощи била възприета формата на обмен с въпроси и отговори.

Един от въпросите се отнасял до осъдителната присъда, издадена от Европейския съд за правата на човека в Страсбург срещу Италия за наличието на разпятия в държавните училища, посочват в. "Република" и агенция АНСА.

Важното е да не се налага религията в държавните институции, в Либия не задължаваме никого да поставя полумесеца, правят го онези, които искат, отговорил либийският вожд.

Муамар Кадафи коментира въпроса за разпятието с италиански хубавици
netinfo

Както и в неделя Кадафи призовал младите слушателки да приемат исляма, обещавайки на тези, които го направят, да им помогне да отидат на поклонение до Мека. Както и предишната вечер, той подарил на всяка от тях екземпляр от Корана.

По-рано през деня след изказването си от трибуната на форума на Организацията по прехрана и земеделие (ФАО) в Рим и преди срещата си с премиера Силвио Берлускони, непредвидимият Кадафи блокира центъра на Рим, предприемайки импровизирана разходка. Облечен изцяло в бяло, ескортиран от телохранителките си и хеликоптер, той вървя от "Виа Венето" до "Пиаца ди Спаня", преди да спре да пие кафе точно до сградата на италианското правителство.