Младеж уби 8 души в търговски център в Омаха
Младеж уби 8 души в търговски център в Омаха / netinfo

19-годишният Робърт Хокинс, който откри стрелба в търговски център в американския град Омаха, щата Небраска, уби осем души и се самоуби, е успял да внесе откраднатата от него пушка, увита в дреха. Започнал да стреля без предупреждение, когато излязъл от асансьора на третия етаж на мола, съобщи полицията.

Преди вчерашната кървава баня момчето оставило съобщения на близки и приятели. Според началника на полицията в Омаха нападателят явно е имал психически проблеми и склонност към самоубийство, предаде Ройтерс. Осемте му жертви са на възраст между 24 и 66 години, повечето са служители в търговския център. Четирима са ранени, двама - тежко.

Хокинс е изстрелял повече от 30 куршума с оръжието, откраднато от втория си баща. Хокинс не завършил училище, наскоро бил уволнен от работа, обвинен, че е откраднал 17 долара, разделил се с приятелката си и имал ниско самочувствие, твърди местен вестник.

В предсмъртното си писмо написал: "Аз съм боклук, но сега ще се прочуя". Родителите му се развели, когато бил на три годинки и той живял известно време в приемно семейство.