/ iStock/Getty Images
Икономическата полиция на Италия /Guardia di Finanza/ предаде на Музея на автомобилите в Торино конфискувана колекция на жител на Генуа, който дължи на хазната 4.5 милиона евро данъци.

Музеят получи 17 автомобила, принадлежали на мъжа, който се занимавал с покупко-продажба на спортни и ретро модели. В периода от 2013 до 2018 г. през ръцете му са преминали 25 автомобила от марките „Мазерати“, „Ламборгини“, „Порше“, „Бентли“ и 8 „Ферари“. Сред тях се откроява Ferrari 166 Inter 1948 г., първият модел на скудерията, която предприемачът продал на американски колекционер за 1 милион долара.
 
 
 

За всичките тези години мъжът натрупал дългове за 4,5 милиона евро, се казва в съобщение на Икономическата полиция на Италия /Guardia di Finanza/. По тази причина той прехвърлил цялото си имущество на роднини на приятелката си и на свои познати. Това му позволило да получи регистрация на автомобилите в Монако, където живеели неговите съучастници.
 
 

Разследването срещу него започва през 2018 г., когато е назначена проверка на данъчната му история. В телефона му са намерени многобройни документи, в които автомобилите били регистрирани на осем подставени лица. По време на проверката собственикът на колекцията се готвил да продаде осем автомобила от колекцията си на фестивалите в Монте Карло и Великобритания. Прокуратурата в Генуа е предотвратила сделката и е конфискувала автомобилите, които в крайна сметка попаднали в музея в Торино. Сред тях са Lamborghini Murcielago, Corvette и три уникални автомобила Ferrari.
 
БГНЕС