Княз Кардам излезе от дълбоката кома
Княз Кардам излезе от дълбоката кома / БГНЕС

Българският княз Кардам е излязъл от дълбоката кома, в която беше изпаднал преди три месеца след жестоката катастрофа на 15 август до Мадрид, съобщава испанската преса. Неговите родители Симеон Сакскобургготски и царица Маргарита вече са по-големи оптимисти, въпреки липсата на категорично заключение на лекарите относно мозъчните последствия за пациента.

Българското царско семейство, което живее в България, идва на всеки 20 дни на посещение в Мадрид при най-големия си син. Принцеса Мириам денонощно e край леглото на съпруга си Кардам и вярва, че той ще може да се възстанови напълно в един по-продължителен период. Самата тя ще бъде подложена на нова операция на ръката, за да възстанови пълната й подвижност.

За сега Кардам не си е възвърнал говора и движенията, съобщават още от мадридската болница. Неговият брат княз Кирил, който дойде от Лондон заедно със съпругата си Росарио заяви, че Кардам премигва с очите, но лекарите все още не могат да кажат дали той чува тези, които му говорят, съобщава БГНЕС.