/ БГНЕС, архив
Северна Корея планира да извърши изпитание на ракета, която има кацапитет да достигне западното крайбрежие на САЩ. Това заяви пред РИА "Новости" членът на комисията по външна политика към руската Държавна дума Антон Морозов след посещение в Пхенян.

Бащата на Ким Чен-ун през 2001 г. се похвалил на Путин, че КНДР има атомна бомба
 
Той заедно с още двама съпартийци депутати от Либералдемократическата партия е бил в състава на делегация, пребивавала в КНДР от 2 до 6 октомври. Според съобщение на руското посолство в Пхенян делегацията е била приета "на високо равнище".

Тръмп: САЩ ще унищожи напълно Северна Корея, ако не спре с ядрените провокации
 
"(Севернокорейците) се готвят за нови изпитвания на ракета с голям обсег. Те даже ни показаха математически изчисления, които според тях свидетелстват, че ще могат да достигнат западното крайбрежие на САЩ с помощта на своите ракети", каза Морозов.

Как ще се разпространи радиоактивният облак, ако Северна Корея извърши ядрен взрив?
 
Севернокорейски политици му казали, че страната им разполага с "технология за навлизане на бойна глава в атмосферата и технология за управлението на тази бойна глава". По думите на руския депутат севернокорейците се канят да изстрелят още една ракета с далечен обсег, при което тяхното "настроение е общо взето доста войнствено".

Доналд Тръмп даде прякор на Ким Чен-ун и пародийни рисунки заляха интернет
 
Алексей Диденко, друг член на руската делегация, каза пред РИА, че той и колегите му са били "изумени и възхитени от постиженията на народното стопанство", които в условията на най-строги санкции са демонстрирали техните "колеги от Северна Корея".
БТА