Канадски депутат се появи чисто гол на онлайн заседание на долната камара на парламента, съобщи Асошиейтед прес.

Уилям Еймъс, представител на избирателния район Понтиак в Квебек от 2015 г., се появил на екраните на колегите си чисто гол в сряда. Заради пандемията много канадски депутати участват в заседанията чрез видео връзка.

На кадър, получен от агенция Канейдиън прес, се вижда Еймъс, застанал зад бюро между знамената на Квебек и Канада, като интимните му части са прикрити с нещо, което прилича на телефон в едната му ръка.

"Това беше злополучна грешка", каза Еймъс в изявление, разпространено по имейл. "Камерата ми случайно се включи, докато се преобличах в дрехите си за работа след джогинг. Искрено се извинявам на колегите си от Камарата на общините за този неволен инцидент. Очевидно това беше непреднамерена грешка и тя няма да се повтори".

Еймъс, който е парламентарен секретар на министъра на промишлеността Франсоа-Филип Шампан, е бил видим само за депутатите и персонала, които са участвали във видеоконференцията. Той не е говорел в момента, така че образът му не се е виждал в публичното предаване на заседанието.
БТА