Калфин: Новият закон за досиетата няма да прекрати злоупотребите с тях
Калфин: Новият закон за досиетата няма да прекрати злоупотребите с тях / netinfo

Приемането на новия закон за разсекретяване на архивите на бившата Държавна сигурност, няма да прекрати злоупотребите с досиетата. Това каза в интервю за радио „Ехото на Москва” българският външен министър Ивайло Калфин. Той обаче изрази надежда, че новият закон все пак ще ограничи политическите сензации около разкриването на данни от бившата Държавна сигурност.

Външният ни министър каза още пред радио „Ехото на Москва”, че американските военни бази на наша територия не са насочени срещу Русия.

Протоколен гаф на Руско външно министерство забави с два часа началото на визитата на Ивайло Калфин в Републиката Татарстан. В крайна сметка на министър Калфин и на придружаващата го делегация бяха издадени бордни карти на несъществуващи билети, без които не им бе позволено да се качат на правителствения самолет на Република България. Проблем за властите се оказа и подаръкът, който Ивайло Калфин носи на президента на Татарстан. Специален меч, точно копие на този на Хан Кубрат. След дълги процедурни уточнения, мечът все пак беше качен на самолета.