'Извергът от Амщетен Фрицъл държал в плен и майка си
'Извергът от Амщетен Фрицъл държал в плен и майка си / снимка: БГНЕС

Извергът Йозеф Фрицъл, който държа в плен дъщеря си Елизабет в продължение на 24 години, изнасилва я периодично и я принуди да му роди седем деца, може би е постъпил почти по същия начин и с майка си. Информацията съобщава БТА, позовавайки се на британският вестник "Дейли телеграф".

Фрицъл е бил разпитван от психолог от психиатрична клиника в Линц. Той е изготвил доклад от 130 страници за психическото му състояние. Някои от признанията на Фрицъл, направени пред психолога и съдържащи се в доклада, обаче вече изтекоха в австрийската преса, припомня "Дейли телеграф". В последния си разговор със специалиста извергът разказал, че е заключил майка си на тавана в дома си в град Амщетен, после зазидал единствения прозорец на стаята и така не й позволил да види повече дневна светлина цели 20 години. По официални данни майката на Фрицъл починала през 1959 г. Но сега Фрицъл твърди, че тя е била жива до 1980 г. и че е прекарала в плен цели 21 години.

Фрицъл признал пред психолога, който го разпитвал, че лишил майка си от свобода, за да си отмъсти за побоищата, на които тя го подлагала, когато бил малък. Той разказал, че майка му редовно го пребивала и после го оставяла да лежи в локва кръв. Тя никога не проявила нежност към него и единственият положителен спомен от нея, който Фрицъл имал, бил, когато двамата ходели заедно на църква.

Процесът срещу Фрицъл се очаква да започне през февруари догодина. Фрицъл признава вината си, но все още обвиненията, които ще му бъдат предявени, не са уточнени, пише още "Дейли телеграф".