/ БГНЕС
Израелският министър на културата Мири Регев определи като "грешка" присъствието на палестински знамена върху гърбовете на балетистите на Мадона по време на гастрола й на финала на конкурса "Евровизия 2019", предаде АФП. "Това е грешка, не трябва да се намесва политиката в една културна проява, с цялото уважение, което изпитвам към Мадона", заяви Регев на редовното седмично заседание на министерския съвет.

БГНЕС

Министърът разкритикува израелската медийна организация Кан, съорганизатор на песенния конкурс, която не си е свършила работата, след като са се появили на екран палестински знамена.

Не пуснаха Мадона на репетиция за „Евровизия”, нямала договор

Gulliver/Getty Images

Кралицата на поп музиката Мадона не се поддаде на натиска на пропалестинските активисти да бойкотира конкурса в Тел Авив. Според тях чрез него израелските власти се опитвали да омаловажат реалностите от израело-палестинския конфликт. Малко преди участието си като гост на финала, Мадона заяви: "Никога не трябва да подценяваме силата на музиката да обединява хората".

БГНЕС

Мадона ще получи 1 млн. долара, за да пее на „Евровизия“

Още не е известно дали тя е знаела, че нейни балетисти ще се явят с палестински и израелски знамена.

БГНЕС

По време на обявяването на резултатите членовете на исландската група "Хатари", известни с отрицателното си отношение към израелската окупация на палестинските територии, разгънаха транспаранти с палестинското знаме, предизвиквайки освирквания от страна на публиката.
БТА