Израел Газа
Израел Газа / БГНЕС
Израелската система за противовъздушна отбрана е прехванала една изстреляна ракета от ивицата Газа срещу Израел, съобщи израелската армия, цитирана от Ройтерс.

"От ивицата Газа беше изстреляна ракета, която бе прехваната от системата за ПВО на израелската армия", се посочва в изявление на израелските военни.

Сирени прозвучаха в граничните с Газа израелски населени места, а местните жители се скриха в бомбоубежищата, посочва Ройтерс.

По-рано палестински служители съобщиха, че еврейски заселник е застрелял днес палестинец на окупирания Западен бряг, предаде Ройтерс.

Няколко еврейски заселници с пистолети и един с пушка са приближили до село Крауат Бани Хасан и един от тях е произвел изстрел, убивайки 27-годишния палестинец Моткал Раян, съобщи очевидец пред Ройтерс.

Според очевидеца, който е палестинец, израелската армия е пристигнала на място, но е защитила само еврейските заселници.

Западният бряг, който е от районите, където палестинците искат да създадат бъдещата си държава, преживя вълна от насилие, откакто Израел активизира операциите си там миналата година в отговор на поредица от улични нападения, извършени от палестинци срещу израелци.
Алексей Маргоевски/БТА