Израел обеща категоричен отговор на ракетния обстрел от Газа
Израел обеща категоричен отговор на ракетния обстрел от Газа / снимкa: БГНЕС

Израелският премиер в оставка Ехуд Олмерт заплаши с "категоричен и непропорционален" отговор на продължителния ракетен обстрел от ивицата Газа, изтъквайки, че "старите правила за водене на война" в региона вече не важат, предаде ДПА.

Олмерт се обърна към министрите в началото на седмичното заседание на кабинета в Йерусалим, след като по-рано палестински бунтовници изстреляха ракети срещу Южен Израел. Олмерт е поръчал на министъра на отбраната да даде заповед на военните сили да подготвят отговор на ракетния обстрел.

Преди две седмици Израел едностранно обяви спиране на огъня, с което приключи триседмичната офанзива в Газа. Въпреки това спорадичното изстрелване на ракети от палестинска страна продължи.

Ракетите, изстреляни днес, не са причинили щети или жертви, въпреки че една от тях паднала близо до детска градина."Ще действаме според нови правила, които ще гарантират, че няма да бъдем въвлечени в безкрайна война по южната граница", заяви Олмерт на заседанието на кабинета, цитиран от ДПА.