Израел бомбардира Външното министерство на Палестина
Израел бомбардира Външното министерство на Палестина / netinfo

Израелски бойни самолети бомбардираха сградата на палестинското външно министерство в град Газа за втори път тази седмица и я разрушиха, съобщиха агенциите. Според Франс прес са ранени трима души, жители на квартала. Според Асошиейтед прес ранени са петима.

Гъст черен дим се издига над вече пострадалата в четвъртък от първия обстрел сграда. Има щети и на други сгради в района около министерството. В района пристигат линейки и полицейски коли. Смята се, че в сградата на министерството в този час не е имало хора.

Израел бомбардира същата сграда в четвъртък като заяви, че тя е използвана за планиране на терористични атаки, припомня АП.

Час по-рано Израел изстреля най-малко пет ракети срещу палестински бойци в северната част на Газа, при което са ранени поне двама души.

Нападенията са извършени и в северния ливански пристанищен град Триполи и в източния Баалбек, който е вторият по значение бастион на Хизбула в Ливан след столицата Бейрут. Радикалната групировка е сформирана именно в този град през 1982 година.

Израел бомбардира и пристанището на Бейрут, убивайки двама цивилни граждани, съобщиха представители на пристанищните власти и кореспондент на Франс прес от мястото на инцидента.

Телата на двамата загинали лежат на земята на паркинг, разположен до пристанището, което е обхванато от пламъци.