/ БТА
Изказването на френския президент Еманюел Макрон, че ще досажда на неваксинираните докрай, предизвика полемика в парламента, където тъкмо бяха подновени дебатите за въвеждане на ваксинационен пропуск, като част от опитите да се възпре разпространението на коронавируса в страната, предаде Франс прес.

Заради създалата се полемика в пленарната зала, председателят на Националното събрание преустанови дебатите, проточили се тази нощ. Малко преди това депутатите подновиха обсъждането на законопроекта, след като бяха преустановили изненадващо дебатите в нощта на понеделник срещу вторник.

Политици от крайнолявото и крайнодясното пространство също реагираха на думите на Макрон.

Лидерът на "Непокорна Франция" Жан-Люк Меланшон определи думите на Макрон като потресаващи. "Осъзнава ли какво говори? СЗО говори за убеждаване вместо за принуждаване, а той говори за още по-голямо досаждане на неваксинираните. Това е потресаващо", заяви в туит той.

Според лидерката на Национален сбор Марин Льо Пен един президент не трябва да говори подобни неща. "Гарантът на единството на нацията упорства в това да разделя народа и уверява, че иска да превърне неваксинираните в граждани втора категория. Макрон е недостоен за поста си", заяви тя.
БТА