/ БГНЕС
Международната полицейска организация Интерпол съобщи, че съдейства на Великобритания в разследването на извършения вчера в Манчестър атентат, предаде ТАСС.

Организацията се е свързала с националните бюра във всички 190 страни-членки, за да ги информира, че всяка информация или питане следва да бъдат отправени към нейния командно-координационен център, към който бе създадена кризисна група след атентата.

Мей: Целта на атентатора в Манчестър е била максимален брой убити деца и юноши

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш поднесе днес съболезнования на Великобритания заради атентата в Манчестър и изрази надежда, че отговорните за това нападение скоро ще понесат наказателна отговорност за стореното.

Правителството на Канада заяви готовност да окаже каквато и да е помощ на Великобритания в разследването на вчерашната атака, при която загинаха 22 и бяха ранени 59 души.

Контролиран взрив е бил извършен от полицията в Манчестър


"Канада и Обединеното кралство са най-близки приятели и ние като народ заставаме до тях в тази трагична ситуация. Ще направим всичко възможно да помогнем на британските власти да привлекат виновните под отговорност", заяви в комюнике премиерът Джъстин Трюдо.
БТА