/ iStock/Getty Images
Мобилните телефони са едни от най-често контрабандираните вещи в затворите. В повечето държави те са забранени за затворниците, за да им  попречат да общуват с външния свят.

В опит да скрие телефона си от затворническите власти, индиец глътнал мобилен апарат в затвор в Делхи. Телефонът бил с дължина 7 см и ширина 3 см. За щастие медиците в Индия се оказват специализирани в отстраняването на подобни предмети. Те използвали лапароскопски метод, с който извадили телефона през устата на затворника с помощта на примка.

Д-р Сидхарт от отделението по гастроентерология на болницата в Делхи, каза пред медиите, че пациентът, който е погълнал чуждото тяло, е бил докаран в болницата на 15 януари.

"Направена беше рентгенова снимка на корема му, която разкри, че в него им мобилен телефон. Той беше изваден през устата на пациента", каза допълни лекарят.

"Обикновено затворниците го правят, за да скрият телефона от властите. Такива предмети могат да бъдат погълнати само от хора, които са свикнали да правят това. Това е технически трудна процедура и изисква умение", добави той.

Д-р Сидхарт разкри още, че досега е работил с десет подобни случая в болницата.
Спутник