/ iStock/Getty Images
Трима работници загинаха, а повече от дузина други бяха сериозно ранени след като недостроена трапезария в храм в Камбоджа се срути , съобщи полицията в понеделник.

Злополука на строеж в Генерал Тошево

Структурата паднала от само себе си, докато работниците полагали бетон на първия етаж на сградата във вътрешността на пагода в провинция Сием Реап.
Местните медии показаха багер, който се опитва да разчисти мястото, докато спасителите отстраняват метални отпадъци.
"Трима работници загинаха", се казва в изявление на регионалните власти.

Трагичен инцидент: Строителен работник загина след трудова злополука в Добрич

Повече от дузина други, включително двама монаси, "бяха извадени от отломките живи", се казва в изявлението и се добавя, че има съмнения, че още някой се намира под отломките, но че търсенето ще продължи.

Местните медии съобщават, че над 20 работници са работили на обекта, когато структурата рухнала. Близо 30 души загинаха през юни след срутването на строяща се сграда в Сиануквил, крайбрежен град, радващ се на големи китайски инвестиции.

Камбоджа се радва на строителен бум, но има малък контрол върху сектора. Според изчисленията на Международната организация на труда (МОТ) в Камбоджа има 200 000 строителни работници, повечето неквалифицирани, разчитащи на дневните надници и не са защитени от профсъюзи.
БГНЕС