Официално разпознаха тялото, което беше извадено от катастрофиралия малък самолет в Ламанша, съобщават английски медии. Полицията на британското графство Дорсет обяви, че тялото е на аржентинския футболист Емилиано Сала, предадоха световните агенции.

22 януари: Малък самолет изчезна в района на Ламанша

Самолетът на родения в Аржентина 28-годишен нападател изчезна от радарите на 21 януари, след като излетя от френския град Нант към уелския град Кардиф, където Сала трябваше да направи дебют за новия си клуб "Кардиф сити".
 

Gulliver/Getty Images


"Тялото, докарано в Портланд, беше официално идентифицирано от съдебния лекар на Дорсет и той потвърди, че това е Емилиано Сала", обяви полицията в Twitter. Семейството на Сала е било информирано.
 

Gulliver/Getty Images


4 февруари: Откриха самолета на Емилиано Сала

На 21 януари нападателят загина, след като малкия едномоторен самолет, с който беше превозван от Франция към Англия катастрофира.
 
Няколко дни машината беше търсена напразно. Великобритания се отказа от търсенето, но на 3 февруари частно издирване откри на дъното на морето останките от самолета.
 

Gulliver/Getty Images


Безчувствена битка за пари от три клуба след изчезването на Емилиано Сала

Играчът пътуваше от Нант за Кардиф, след като френския клуб го продаде на уелския. Сега, според медии на Острова, Нант са готови да съдят Кардиф, които бавят парите за трансфера.
БТА, БГНЕС