От „Кардиф” отказват да платят за трансфера, от „Нант” и „Бордо” са готови да ги съдят
Чувствата и емоциите във футбола явно не играят. Това поне си пролича в битката, която се заформя между три клуба и която е пряко свързана с изчезналия футболист Емилиано Сала, пише Gong.bg.
 

БГНЕС


Аржентинецът трябваше да премине от „Нант” в „Кардиф” в началото на тази седмица, но самолетът, с който пътуваше за уелската столица, изчезна над Атлантическия океан и вече няколко дни няма следа нито от аероплана, нито от пасажерите на борда. 

Няма следа от изчезналия самолет на футболиста Емилиано Сала

От „Кардиф” вече обявиха, че няма да плащат сумата от 15 млн. паунда, която първоначално договориха с досегашния му клуб „Нант”. Уелсците вече трябваше да са превели по сметките на французите първата вноска от 6 млн. паунда, но още не са го направили.
 
„Канарчетата” са готови да съдят „Кардиф” и дори са подготвили документите за това. И двата клуба твърдят, че нямат нищо общо с изчезването на футболиста, затова французите претендират, че трябва да получат парите си, а уелсците - че не дължат нищо.
 

БГНЕС


В безчувствената битка се намесва и „Бордо”. Клубът трябва да получи 50% от трансферната сума и чакаше 3 млн. паунда от първия транш. Но след като той няма да бъде преведен, „жирондинците” директно ще се обърнат към съда.
gong.bg