Българин пострада при инцидента в клуб "Грей" в германския град Констанц, провинция Баден-Вюртемберг, информира МВнР. Информацията в Генералното консулство на Република България в Мюнхен е постъпила от местната полиция, уточняват от пресцентъра на МВнР.
 
Две жертви при стрелба в нощен клуб в Германия (СНИМКИ/ВИДЕО)

Германските власти са информирали българското консулство, че българинът не е пострадал при стрелбата, а се е наранил при създалата се ситуация на уплах. Полицията не е пожелала да даде допълнителна информация и данни за него.
 
СНИМКИ: СТРЕЛБА В НОЩЕН КЛУБ В ГЕРМАНИЯ

Съгласно германското законодателство негови лични данни може да бъдат предадени на българските власти само при изразена от нашия сънародник изрична молба. Генералното консулство ще продължи да бъде в контакт с местните органи на реда и ще информира за ситуацията.
 
Дипломатите ни са получили инструкции от София да оказват максимално съдействие на пострадалия и неговите роднини при нужда.
 
Стрелецът от Конщанц е иракски гражданин

В 4.30 ч. местно време в нощта срещу неделя в клуб "Грей" в Констанц бе открита стрелба, при която загина един човек, а други трима бяха сериозно ранени. Полицията застреля извършителя, като по първоначални данни не става въпрос за терористично нападение.

Български граждани, които желаят да получат актуална информация по случая, могат да го направят на телефоните на генералното консулството на България в Мюнхен:
+49 89 171 176 14 и +49 89 171 176 15 или на дежурен телефон в извънработно време +49 172 888 10 56.