Стрелецът, който уби един човек и рани трима в дискотека в южния германски град Конщанц, е бил иракски гражданин, който живеел от дълго време в Германия и не бил кандидат за убежище. Полицията изключи мотивът му за нападението да е бил тероризъм, предаде Ройтерс.
 
По-късно днес се очаква властите да дадат пресконференция, на която ще обявят резултатите от разследването си, предаде АФП.
 
Две жертви при стрелба в нощен клуб в Германия (СНИМКИ/ВИДЕО)

Полицейски говорител съобщи, че първоначалните резултати от разследването на случилото се в дискотеката изключват тероризма. "Мотивите на стрелеца, който е действал сам, остават неизвестни", каза той и поясни още: "Ние продължаваме да разследваме, но обстоятелствата около събитията в дискотеката преди стрелбата вече са по-ясни и това ни кара да изключим тероризма като мотив".

Полицейски източник, цитиран от АФП, е посочил, че е много вероятно да става дума за "любовна афера".
 
Нападателят, иракчанин на 34 години, е живеел в района от 15 години. Първо той убил един човек в дискотеката и ранил сериозно трима души. После излязъл от заведението и там ранил полицай, преди да бъде ликвидиран от силите на реда.
 
СНИМКИ: СТРЕЛБА В НОЩЕН КЛУБ В ГЕРМАНИЯ

Според очевидци на нападението, цитирани от германски медии, стрелецът носел автоматично оръжие. Те казват, че дискотеката е била препълнена в момента на стрелбата. Вътре имало много швейцарци, тъй като градът се намира на границата на Германия със Швейцария и през уикендите много швейцарци ходят там.
 
Стрелецът от Конщанц е иракски гражданин

Стрелбата е станала в 4.30 ч. местно време. Мястото бе незабавно отцепено от полицията, която първоначално се опасяваше, че в дискотеката може да има няколко стрелци.
 
Стрелбата в дискотеката стана в контекста на засилено напрежение в страната. В петък палестински кандидат за убежище, за който властите казаха, че е дошъл от Обединените арабски емирства, уби с нож един човек в супермаркет в Хамбург и рани шестима души. Мъжът е бил известен като ислямист, но също и като психологически нестабилен индивид.
БТА