Мъж откри стрелба в нощен клуб в южния германски град Конщанц. Загинали са двама души, включително стрелеца, а четирима човека са ранени, съобщи полицията, цитирана от световните агенции.

СНИМКИ: СТРЕЛБА В НОЩЕН КЛУБ В ГЕРМАНИЯ

Мъж на 34 години първо застрелял една жена и ранил тежко трима души вътре в заведението, след което ранил един полицай при престрелка със силите на реда пред дискотеката. Самият той бил прострелян и починал по-късно в болница, се добавя в съобщението.
 

7, Мъж откри стрелба в нощен клуб в южния германски град Конщанц. Загинали са двама души, включително стрелеца, а четирима човека са ранени
БГНЕС



Мотивите за нападението не са известни засега. Полицията изключи мотивът му за нападението да е бил тероризъм, предаде Ройтерс. Стрелецът е бил иракски гражданин, който живеел от дълго време в Германия и не бил кандидат за убежище.
 
Стрелецът от Конщанц е иракски гражданин

Полицейски говорител съобщи, че първоначалните резултати от разследването на случилото се в дискотеката изключват тероризма.
 
"Мотивите на стрелеца, който е действал сам, остават неизвестни", каза той. "Ние продължаваме да разследваме, но обстоятелствата около събитията в дискотеката преди стрелбата вече са по-ясни и това ни кара да изключим тероризма като мотив."
 

стрелба Констанц Германия
БГНЕС

Полицейски източник, цитиран от Франс прес, е посочил, че е много вероятно да става дума за "любовна афера".

Нападение в магазин в Хамбург: един човек е убит, има и ранени


В петък кандидат за убежище уби с нож един човек и рани шестима души в супермаркет в северния град Хамбург.

Нападателят от Хамбург бил познат на службите като ислямист (ВИДЕО)

Властите по-късно съобщиха, че нападателят е бил известен с ислямистките си възгледи и че е бил психически нестабилен.
БТА