Тази жена опитва да се спаси, като закрива ушите си с възглавницата, докато партньорът й "кърти", легнал по гръб
Тази жена опитва да се спаси, като закрива ушите си с възглавницата, докато партньорът й "кърти", легнал по гръб / iStock/Getty Images
Експерт по съня предизвика огромен отзвук сред зрителите на сутрешния блок на британската ITV с твърдението, че с една топка за тенис от 1 паунд може да спре за миг хъркането.

Проучване установи, че жените хъркат повече от мъжете

Според д-р Софи Босток броят на хъркащите се е увеличил по време на локдауна заради коронавируса. Причината – липсата на движение и физическа активност, след като денят се прекарва във все по-прегърбена поза пред компютъра за дистанционна работа.

Коя е най-добрата поза за сън

Д-р Босток увери, че упражненията и свалянето на килограми биха облекчили проблема с хъркането, както и отказването от вредни навици като някоя и друга чашка алкохол преди лягане.

Хъркащите са с три пъти по-висок риск от смърт при заболяване от COVID-19

Но ако все пак „дъскорезницата“ до вас заработи с пълна сила през нощта, тогава докторката предлага лек, който е евтин, бърз и ефективен – една топка за тенис.

По думите на д-р Босток „повечето хора забелязват, че хъркането се влошава, когато се спи по гръб“.

И тук влиза в действие топката за тенис – ако се пришие отзад на пижамата на хъркащия, за него ще e неудобно да лежи по гръб, и ще го принуждава да се извръща настрани.Сред другите методи са ленти, с които се затваря устата, за да се насочи дишането само към носа.

Но ако и това не помогне, а човекът продължава да „кърти“, тогава остават или тапите за уши, или решителното му изритване от леглото, както предложиха някои по-изнервени и изстрадали зрители.

Превод и редакция: DarikNews