/ Guliver/Getty Images
Ливанската групировка "Хизбула" призова с видеоклип жителите на над 20 израелски селища да се евакуилат незабавно, предаде Ройтерс.

Проиранската групировка заяви, че тай като тези "селища" са се превърнали в бази на израелската армия, то те представляват "легитимни цели" за нейните бойци.



Междувременно израелските военни отслабиха някои ограничения за безопасността на жителите в районите в северната част на Израел късно днес, което може да е индикация, че страната не очаква  мащабна акция от Иран или неговите пълномощници. в региона, съобщи Ройтерс.

Решението е взето след "оценка на ситуацията", се казва в изявление, в което не се споменава за бомбардировките на Израел срещу военни обекти в Иран в ранните часове на събота, извършени извършени в отговор на иранско нападение срещу Израел този месец.

В районите, разположени най-близо до границата с Ливан, откъдето подкрепяната от Иран "Хизбула" от месеци изстрелва залпове от ракети по Израел, училищата вече могат да отворят, стига да имат наблизо бомбоубежища, заявиха израелските военни.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Пламен Йотински/БТА