Хилъри Клинтън събра рекордна сума за кампанията си
Хилъри Клинтън събра рекордна сума за кампанията си / снимка: БГНЕС
Американският сенатор Хилъри Клинтън, която се опитва да спечели номинацията за президент от Демократическата партия, е събрала рекордна сума от дарения за провеждане на своята кампания.

Помощниците на Клинтън съобщиха, че за първите три месеца на тази година тя е набрала 26 милиона долара. Средствата са постъпили от 50 хиляди донора от всички 50 щата на страната. 80% от всички дарения са суми за около 100 долара или по-малко, заявиха представителите на сенатор Клинтън. Тя разполага и с 10 милиона долара, които са й останали от кампанията за избори в Сената.

Все още не е известно каква част от събраните средства ще бъдат използвани за първичните избори и каква за водене на президентската кампания в случай, че Клинтън стане кандидат на демократите. Не е известно и каква сума вече е похарчила за първите три месеца на тази година.

Клинтън се смята за най-вероятния претендент за президент през 2008 г. Нейните основни конкуренти от Демократическата партия са сенатор Барак Обама и бившият сенатор Джон Едуардс.