Хилари Клинтън пропусна семейната фондация в годишната си декларация
Хилари Клинтън пропусна семейната фондация в годишната си декларация / netinfo

Сенатор Хилари Клинтън е пропуснала да запише в годишната си декларация за финансовото си състояние семейната фондация, която управлява съвместно със съпруга си - бившият президент Бил Клинтън, съобщава вестник "Вашингтон пост".

Клинтън, която работи в благотворителната организация от самото й създаване през 2001 година, не е отбелязала това в нито една от годишните си декларации, както изискват етичните правила на Конгреса. Фондацията позволила на семейството да намали с общо пет милиона долара облагаемия си доход от 2001 година насам, отбелязва вестникът.

След постъпило запитване от "Вашингтон пост", от офиса на Хилари Клинтън - кандидат за номинацията на демократите за предстоящите през 2008 година президентски избори, веднага поправили пропуска. Говорителят на Клинтън подчертал, че нейната роля във фондацията винаги е била обществено достояние, но е била пропусната в декларацията по невнимание.

"Вашингтон пост" припомня, че няколко други високопоставени политици също пропуснаха да впишат участието си в семейни фондации. Сред тях са лидерът на демократическото мнозинство в Сената Бил Фрист и председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси.