/ БГНЕС
Министерството на здравеопазването на "Хамас" обяви в неделя, че от началото на войната на 7 октомври досега израелските бомбардировки в ивицата Газа са довели до смъртта на 33 175 палестинци.

Броят на ранените е достигнал - 75 886 човека, предаде Ройтерс.

Половин година от началото на войната в Газа: Израел обяви загубата на четирима войници

Само за последното денонощие са били убити 38 палестинци, а 71 са били ранени, се казва в изявление на министерството.

По-рано израелската армия публикува нови данни за своите операции в Ивицата Газа, Западния бряг и Ливан по повод 6-годишнината от началото на войната срещу тероризма, предаде The Times of Israel.

Ликвидирани са над 13 000 членове на Хамас и членове на други терористични групи в ивицата Газа от началото на войната, в допълнение към около 1000 терористи, убити в Израел на 7 октомври, когато въоръжени палестинци нахлуха в южните райони на Израел. Управляваното от Хамас министерство на здравеопазването заяви, че над 33 000 палестинци са били убити в Газа. Това число обаче не може да бъде независимо проверено и се смята, че включва както цивилни, така и загинали членове на Хамас.

Военните на Израел са убили пет командири на бригади на Хамас и такива с еквивалентен ранг, както и над 20 командири на батальони. Ликвидирани са и над 100 ротни командири и оперативни служители на Хамас с подобен ранг. Армията твърди, че е убила в Ливан над 330 терористични агенти, предимно членове на подкрепяната от Иран Хизбула. Броят включва и 30 командири на Хизбула.

България ще предостави помощ за Газа

Около 32 000 цели са били ударени в ивицата Газа от началото на войната, включително повече от 3600, които са били открити като обекти на Хамас по време на боевете. В Ливан са били ударени около 4700 позиции на Хизбула.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БТА/БГНЕС