Десетки хиляди хора изпълниха площада пред Народното събрание в центъра на Скопие в подкрепа на правителството на Никола Груевски.

„Това, което става днес в страната е диктатура на политическото малцинство в услуга на чужди служби. Този народ е най-добрият отговор на всички сценаристи, които дълбоко вярваха, че ще ни измият мозъците чрез лъжи, чрез фалшифицирани и манипулирани разговори". Това каза лидерът на ВМРО-ДПМНЕ и премиер на Македония Никола Груевски в началото на речта си по време на митинга в негова подкрепа.

Груевски няма да подава оставка десетки хиляди го подкрепиха в Скопие (ВИДЕО)
netinfo

"Няма да се оттегляме. Няма да се предадем. Македония е силна, решителна, отново побеждава. Ние побеждаваме. Няма да позволим да се стигне до междуособици. Зоран Заев /лидерът на опозицията, бел. ред./ никога няма да бъде премиер на тази страна. Неговите пет минути приключиха", подчерта Груевски.

Той отново повтори, че Заев работи за чужди служби и че е финансиран от световен олигарх, който контролира и финансира повече от половината медии в страната. Тези хора искат моята оставка, но народът тук е най-добрият отговор за тях, каза още той.

Груевски няма да подава оставка десетки хиляди го подкрепиха в Скопие (ВИДЕО)
netinfo

"Тази вечер има река от свободен, горд и достоен народ. Народ, който разбира, когато някой иска да го измами и излъже. 9 години ръководим тази държава пред тежки предизвикателства. През последните месеци Македония бе подложена на жестока атака. Вие не сте свикнали да ни виждате по този начин, да си мълчим. Е, казвам: Стига. Македония трябва да отговори", добави още лидерът на ВМРО-ДПМНЕ.

Гордана Янкуловска и Сашо Миялков бяха редом до премиера на Македония. Двамата подадоха оставки след кървавия инцидент в Куманово, при който загинаха 8 полицаи. Янкуловска ръководеше вътрешното министерство, а Миялков, който е братовчед на Груевски, спецслужбите.

В началото на протеста бяха прочетени няколко поздравителни писма до Груевски от европейски политически формации. Във всички тях се изразява подкрепа за македонския премиер и се осъжда поведението на опозицията, която е свързана с чужди служби. От трибуната се чуха думи, че ставащото в Скопие "приличало на случилото се в Киев", когато се събаряла легитимна власт чрез насилие. "Днес опозицията работи по украински сценарий и се търси местен Кличко".

Груевски няма да подава оставка десетки хиляди го подкрепиха в Скопие (ВИДЕО)
netinfo

Митингът се провежда пред парламента в центъра на Скопие и е по инициатива на управляващата партия на Никола Груевски ВМРО-ДПМНЕ. Той е под наслов "Македония е силна". Проявата става само няколко часа след провала на втората лидерска среща с посредничеството на американския и европейския посланици.

Във вторник в Страсбург лидерът на опозицията Зоран Заев и Никола Груевски ще имат нова среща, но този път с посредничеството на евродепутати.

Вчера пред сградата на правителството десетки хиляди души участваха в националния граждански протест срещу режима на Никола Груевски. Всички те поискаха незабавна оставка на кабинета.

Груевски няма да подава оставка десетки хиляди го подкрепиха в Скопие (ВИДЕО)
netinfo

Източник: БГНЕС