Голям пожар бушува в гората Груневалд в Берлин. Огнената стихия там последва експлозия в полицейски склад за боеприпаси, съобщи пожарната служба, цитирана от Франс прес.

Пожарът е причинен от детонация на склад, където полицията складира боеприпаси за утилизация или унищожаване чрез контролиран взрив. Най-често там биват унищожавани невзривени и открити по време на строителни работи снаряди от периода на войната. Там се складират и конфискуваните фалшиви фойерверки.

"Пожар бушува в гората Груневалд", в западната част на града. "Имаше експлозии", казаха пожарникарите. "Огънят обхвана площ от 15 000 кв.м. първо в полицейски склад за боеприпаси и експлозиви и площадка за обезвреждане, след това в околната гора", добавиха те.

Взривове в склад за боеприпаси край Карнобат

Ситуацията е хаотична, пожарът продължава да се разпространява безконтролно, според говорител на пожарната.
 


Пожарникарите не са успели да се намесят незабавно заради опасност от взривове. Те се позиционираха в периметър на един километър от склада за боеприпаси, откъдето се чуха още няколко експлозии.
 

БТАРайонът на Берлин е засегнат от особено тежка суша. През юли голям горски пожар опустоши над 850 хектара в южната част на столичния регион Бранденбург. 

Експерти влизат на първи оглед след взривовете в оръжейните складове край Карнобат

Германия, също като останалата част от Европа, е обхваната от гореща вълна, отбелязва АФП.
 
БТА