/ ThinkStock/Getty Images
Няма опасност за населението, заяви кметът на града Георги Димитров
Взривове в складове за боеприпаси с отпаднала необходимост край Карнобат вдигнаха властите на крак. Няма жертви и пострадали. Складовете се намират на територията на бившите военни поделения. Първият взрив е избухнал около 4 часа сутринта. Складовата база е собственост на фирмата на българския оръжеен производител и търговец Емилиян Гебрев, предаде БГНЕС.

Около 03.30 ч. тази сутрин е получено съобщение за пожар в местността “Чобан дере” край Карнобат, като към мястото на инцидента се е отправил един противопожарен автомобил с двама огнеборци, съобщиха от ОДМВР.

Мина откъсна главата на турист в морето край Одеса

Те са пресрещнати от двама пазачи на частни складове за съхранение на боеприпаси, разположени в местността, които заявили, че в него има пожар и за това са се изтеглили на безопасно място. Междувременно от склада, обезопасен със стабилна ограда и отдалечен от другите три склада в района на достатъчно разстояние, започнали да се чуват гърмежи / последният от които бил около 05.00 ч. тази сутрин/.

Районът своевременно е отцепен от полицейски служители на Ру - Карнобат, които констатирали, че от пожара няма пострадали хора и не са засегнати други постройки. Към момента на място има един противопожарен екип от РСПБЗН - Карнобат и един предислоциран автомобил с дрон за оглед на РДПБЗН - Ямбол.

Оглед на местопроизшествието ще се извърши след цялостно затихване на пожара, както и след изтичане на срок от 72 часа от последния гърмеж, чут около 05.00 ч. днес.

Няма опасност за населението на Карнобат от възникналия пожар в склада за боеприпаси край Карнобат. Няма място за паника, каза за БТА кметът на общината Георги Димитров.

"Получавам непрекъснато информация, спокойна е обстановката", посочи Димитров. 

Пожар избухна в сградата на атинско радио след взрив на газови бутилки

"В момента там има противопожарни екипи, полиция, компетентни органи, които се занимават с боеприпаси. Два дрона ще направят обследване на терена. Няма жертви и пострадали. Специалисти ще кажат какви са причините и какви са щетите", информира Димитров. 
БГНЕС, БТА