карантина коронавирус
карантина коронавирус / iStock/Getty Images
Германското правителство препоръчва на отделните провинции да продължат ограниченията за социални контакти до 29 юни, но същевременно да ги смекчат. Това пише днес в. "Билд", като се позовава на правителствен проект, който се очаква днес да бъде одобрен от регионалните ръководители, предаде ТАСС.

Според централните власти до края на юни събиранията на обществени места не бива да включват над 10 души. Остава в сила и правилото за спазване на дистанция от метър и половина. Всяка провинция е оправомощена сама да взема решения за отхлабване на режима, напомня ТАСС.

Чехия ще облекчи граничния контрол с Германия и Австрия

Медиите в страната публикуваха вчера противоречиви информации: някои писаха за продължаване на рестрикциите до 6 юни, други - до 6 юли.

Заразените с коронавируса в Германия са общо към 179 хил. души и 162 хил. вече са оздравели.

Страната постепенно вдига ограниченията, наложени заради пандемията преди над 2 месеца. В повечето федерални провинции вече работят музеите, детските градини и училищата. От по-миналата седмица са отворени също ресторантите и баровете, но там се спазват строго ред ограничителни правила, посочва агенцията.
БТА